Melyik kézre húzzuk az eljegyzési gyűrűt?

Vajon melyik ujjra való az eljegyzési gyűrű?

Nagy dilemma a férfiak életében, hogy milyen gyűrűt válasszanak a lány kéréshez, és ha meg is találták a megfelelő fazont, színt, az ár is megfelelő, akkor azt vajon melyik ujjra, melyik kézre kell húzni?

Mindenki szeretné Kedvesét a legszebb gyűrűvel meglepni. Nem is olyan egyszerű feladat ez…

Jó kérdés hogy milyen méretű legyen az eljegyzési gyűrű?  Azt talán már többen tudják, hogy a gyűrűsujjra kell megfelelő méretű gyűrűt találni. Itt még felmerülhet a kérdés, hogy melyik kézre húzzuk az eljegyzési gyűrűt, a jobb vagy a bal kézre. Nos, a hagyomány szerint a Nők a bal kezükön viselik a Szerelmüktől kapott gyűrűt, majd az esküvő után átveszik a jobb kezükre. Ezt persze nem kötelező követni, sokan hagyják a bal kezükön az ékszert.  Na de hogyan mérjük le a Hölgy ujját? Ha hord gyűrűt, az a baj, hogy sosem veszi le, és nem tudjuk lemérni. Ha nem hord gyűrűt, akkor nincs mit lemérni… Néhányan a bátrabbak közül éjszaka, míg Kedvesük alszik, egy cérnát tekernek az ujj köré, így egy körülbelüli kerületet sikerülhet megmérni. Ez persze nem lesz tökéletesen pontos, de jó kiindulási alap. Ha hord gyűrűt valamelyik ujján Kedvesünk, és néha leveszi, akkor egyszerűbb dolgunk van, mert fel kell húzni a gyűrűt valamelyik ujjra, és megnézni, hogy körülbelül meddig megy fel. Így az üzletben már könnyen találunk ennek megfelelő gyűrűméretet. A Brillancy Ékszer Manufaktúra az elkészítést követően 5 éven belül vállalja a gyűrűk egyszeri ingyenes méretre állítását, így nagy izgalomra nincs ok. A legtöbb egyköves gyűrűnél könnyen megoldható az utólagos méretre állítás, azonban néha akad egy-két kivétel. Például ha az ékszer oldalán rengeteg pici kő van, sérülhetnek a foglalatok, így ilyenkor az ékszer készítője azt javasolja, hogy készítsék újra el a gyűrűt, olyan méretre, ami tökéletesen passzol Viselője ujjára. Néhány színes drágakővel készített gyűrű sem szereti, ha a forrasztás során tűzbe kerül. Ilyenkor két megoldás létezik: az egyik, hogy egy ponton történő lézerhegesztéssel illesztik össze újra össze a gyűrű sínjét; a másik megoldás, hogy arra az időre, míg a gyűrűn munkálatok folynak, addig kiszedik a foglalatból a drágakövet, majd mikor megfelelő méretű az eljegyzési gyűrű, egy drágakő foglaló szakember visszailleszti a helyére a követ.

Összességében a méretet tekintve aggodalomra semmi ok, ugyanis szakembereink segítségével könnyen túlléphetünk ezen a problémán.

Következő cikkünkben arról olvashattok, milyen stílusú, milyen színű, milyen formájú, milyen köves gyűrűt érdemes választani a Nagy Naphoz…

Melyik kézre húzzuk az eljegyzési gyűrűt?

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!